Rusya: Suriye’ye savaş uçağı göndermedik

Askeri hava araçları üreten "MİG" firması Genel Müdürü Sergey Korotkov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye ile yapılan anlaşmalar gereği bu ülkeye 6 adet MiG-31 tipi savaş uçağı gönderildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Korotkov, "Suriye'ye savaş uçağı göndermedik ve uçakları orada kullanma gibi bir planımız yok" dedi. Daha önce basında yer alan haberlerde, Rusya'nın krizden önce Suriye ile yaptığı askeri anlaşmalar gereği, bu ülkeye 6 adet MiG-31 tipi savaş uçağı gönderdiği ve uçakların Şam'a ulaştığı iddia edilmişti.

Öte yandan, Kremlin Afganistan Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakanlığı Avrasya İkinci Departmanı Direktörü Zamir Kabulov, Rusya'nın İran'a vereceği S-300 uzun menzilli hava savunma sistemlerinin teslimatıyla ilgili anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanmasını umut ettiklerini söyledi. Kabulov, İran'dan geniş bir heyetin MAKS-2015 Havacılık ve Uzay Fuarı'na katılmak üzere Moskova'ya geleceğini belirterek, heyetin bir bölümünün S-300'lerle ilgili görüşmelerde bulunacağı bilgisini paylaştı. S-300'lerin İran'daki barışçıl nükleer tesislerin güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, "Teslimatla ilgili anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanmasını umut ediyorum" dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.