Rusya: Türk yapımı T-122 Sakarya’yı imha ettik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Türkiye’den satın aldığı çok namlulu roketatar sistemi T-122 Sakarya’nın imha edildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Telegram üzerinden yapılan açıklamada, “Son 24 saat içinde Kupyansk bölgesinde Türkiye’de üretilmiş bir T-122 Sakarya imha edildi” denildi. Rusya’nın resmi haber ajansı TASS ise T-122 Sakarya’nın uygu navigasyon sistemine sahip olduğunu duyururken, füzelerin menzilinin 40 kilometreye çıkabildiğine vurgu yaptı.

Ukrayna, Türkiye’den 2022 yılının Kasım ayında bu füze sistemini satın almıştı. Rusya tarafından yapılan açıklamada, “Son 24 saatte, 25 Ukraynalı asker, 3 araç, 2 adet ABD yapımı M777 füze sistemi Kupyansk bölgesinde imha edildi. Fransız yapımI TRF1 ve D-20 howiyzerlar, Gvozdika ve bir adet Türk yapımı T-122 Sakarya roketatar sistemi de aynı doğrultuda imha edildi” denildi.

Rus yetkililer son bir gün içinde Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde 255 askerinin öldüğünü de belirtti.

MAYIS AYINDA TÜRKİYE’Yİ SUÇLAMIŞLARDI

Mayıs ayında Moskova, Ukrayna ordusunun Rusya’nın işgali altındaki Donetsk bölgesindeki Yasinovataya şehrine Türk yapımı T-122 Sakarya ile saldırı düzenlediğini iddia etmişti.

O dönem yapılan açıklamada, “Türkiye tarafından gönderilen T-122 Sakarya’dan çıkan TR-122’nin kalıntıları bölgede bulundu” ifadesi kullanılmıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.