Sağlık Bakanı’ndan sahte içki açıklaması!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sahte içki vakaları konusunda vatandaşları uyararak, “Özellikle vatandaşlar her üründe olduğu gibi alkolde de işin standardını, bandrolünü arayacakları bir duyarlılığı göstermeleri gerekir. Şüpheli ortamlardan mutlaka uzak durmalılar. Şüpheli bir satış hissettiklerinde emniyeti bilgilendirmeleri gerekir” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da meydana gelen sahte içki faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle İstanbul'daki hastanelere başvuran 49 kişinin tedaviye alındığına dikkat çeken Müezzinoğlu, “Bunlarda 6 vakamızı ne yazık ki kaybettik. 23 vatandaşımızın tedavileri devam ediyor. 9 hastamız yoğun bakımda. Durumları daha ciddi olan 5 hastamız var. 15 hastamızı taburcu ettik. 5 hastamız da kendi istekleri ile hastanemizden ayrıldı. Dün akşam bu sabah itibariyle yer yer müracaatlar da olabilir diye değerlendirmeler yaptık. Şu anda ilave bir vaka yok gibi görünüyor” diye konuştu.

Alkolün nereden ve nasıl temin edildiği konusunun Sağlık Bakanlığı'nın bilmesinin mümkün olmadığını belirten Müezzinoğlu, “Nereden temin ediliyor, kim üretiyor, nereden geldi. Bütün bunları sağlık bakanlığı olarak bilmemiz mümkün değil. Hizmet alanımız içinde de değil. Emniyet güvenlik güçleri ilk andan itibaren bize gelen metil alkol şüphesi vakaların emniyete bildirildi. O vakaların geldiği, içeceği aldığı mekanlardan çalışmaları onlar yapıyordur. İnşallah bu anlamda bizim açımızda yeni vakalar gelmez” ifadelerini kulandı.

Vatandaşlara sahte içki konusunda uyarılarda da bulunan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Özellikle vatandaşlar tarafından ucuz diye veya gelişi güzel, her üründe oldukları gibi özellikle alkolde de işin standardını, bandrolünü arayacakları bir duyarlılığı göstermeleri gerekir. Şüpheli ortamlardan mutlaka uzak durmalılar. Şüpheli bir satış hissettiklerinde emniyeti bilgilendirmeleri gerekir. Zehirlenme tablosu hastaya kendi uyarılarını yapıyor. Beyin uyuşması, görme bozukluğu gibi şikayetler kişiden kişiye farklılık gösterse bile bunlar onu hekime getiriyor. Önemli olan bu toksik etkisi olan metil alkollü içeceklerden şüphelenildiğinde uzak durmak, şüpheyi mutlaka ilgili kurumlara bildirmek ve tedbirli olabilmek en önemli uyarıcı cümleler olsa gerek.”

Bakan Müezzinoğlu, kriz masasının her türlü bilgiyi kamuoyu ile paylaştığını kaydederek, “Kriz masamız hangi hastanelerimizde kaç hasta tedavi oldu, kaç hastamız yoğun bakımda bu bilgileri kriz masamız kamuoyuna sunuyor. Hasta yakınlarının medyaya bilgi vermesi bizim müdahale edeceğimiz bir alan değil. Bizim hastane yetkililerimizin kriz masasına bilgileri aktararak, o kriz masasından kamuoyunu bilgilendirmek gibi ilkesel prensiplerimiz var” şeklinde konuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gülyurt Mahallesinde Kardeş Cinayeti Gerçekleşti

Sivas'ta, ağabeyi göğsünden bıçaklayan kardeş, olay sonrası gözaltına alındı. Yaralı, hastaneye sevk edilmesine rağmen kurtarılamadı.

Ambulans Kazası: Ercan G. Yaralandı

Karabük'te bir ambulansın otomobille çarpışarak devrilmesi sonucunda 3 sağlık çalışanı yaralandı. Olayın ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Ticari Araç Kaza Sonucu Yan Yattı: 7 Yaralı

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir otomobilin çarpması sonucu yan yatan ticari araçta 7 kişi yaralandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Edirne’de Seyir Halindeki Araç Üzerine Ağaç Devrildi

Edirne'de hareket halindeki bir aracın üzerine bir ağaç düştü. Olayda herhangi bir yaralanma olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

İzmit’te Tramvay Kazasında Yaşlı Kadın Ağır Yaralandı

Kocaeli'de karşıya geçmeye çalışan 71 yaşındaki kadın tramvayın çarpması sonucu ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.