ANKARA MERKEZLİ OPERASYON
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu görevlilerine ait sahte kimliklerle elektronik imza alınarak yasadışı ehliyet ve eğitim sertifikası düzenlemeye yönelik bir soruşturma başlattı. Bu kapsamda, 1’i örgüt yöneticisi, 18’i örgüt üyesi olmak üzere toplamda 125 kişiye yönelik Ankara merkezli olarak 22 ilde büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Şu ana kadar 92 şüpheli gözaltına alındı.
SORUŞTURMA DETAYLARI
Başsavcılığın açıklamasına göre, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bu soruşturma, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı teknik incelemeler sonucunda ortaya çıktı. İncelemelerde, yasa dışı yollarla oluşturulan e-imzalar ile 33 kişiye sürücü belgesi ve 72 kişiye mesleki eğitim sertifikası verildiği belirlendi. Bunun üzerine 125 şüpheli hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik ve bilişim sistemlerine hukuka aykırı girme” suçlarından gözaltı kararı alındı.
GÖZALTILAR VE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR
Ankara’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 92 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda sahte belge ve dijital materyale de el konuldu. Ayrıca, firari olan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.