YÜRÜYÜŞ ESNASINDA TRAJEDİ
Sakarya’nın Kazandere Mahallesi’nde, Yuvacık Barajı çevresinde yürüyüş yapan Reyhan Karabudak, oğulları Kerem Y. ve Ali Sami Y. ile birlikte ormanda zaman geçirdi. Yürüyüş esnasında, Kerem dengesini kaybederek dereye düştü. Kardeşinin düştüğünü gören Ali Sami Y. da suya atlayarak onu kurtarmak istedi. Anne Karabudak ise iki çocuğunu kurtarmak için hemen suya atladı.
HİZMET EKİPLERİ GÖREVE ÇAĞRILDI
Kerem Y., kendi imkanları ile sudan çıkarak çevredekilerden yardım istedi. Olayın bildirilmesi üzerine, itfaiye, AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine yönlendirildi. Kerem Y. ambulansla hastaneye alınırken, ekipler anne ve oğlunu kurtarmak için çalışmalarına başladı.
KURTARMA OPERASYONU
Ekiplerin yaklaşık 1,5 saatlik çabası sonucunda Ali Sami Y. kurtarıldı ve ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye götürüldü. Kısa bir süre sonra ekipler, anne Karabudak’a ulaştı, ancak onun hayatını kaybettiği belirlendi. Reyhan Karabudak’ın cesedi, gerekli işlemlerin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.
CENAZE TÖRENİ
Reyhan Karabudak’ın cenazesi ailesine teslim edildi ve öğle namazının ardından Karamürsel ilçesindeki Ulu Cami’de cenaze namazı kılındı. Cenaze, Yeni Mezarlık’ta defnedildi. Taziyeleri sudan kurtulan çocukları kabul ederken, Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık da cenaze törenine katıldı.