Sakız Adası Yanıyor! Olağanüstü Hal İlan Edildi

YANGINLARLA MÜCADELE SÜREÇİ DEVAM EDİYOR

Yunanistan’ın Sakız Adası, devam eden orman yangınları ile mücadele ediyor. Süreç, 24 saatten uzun bir zamandır sürüyor. Yunan itfaiyesinin paylaştığı son bilgiye göre, yangın artık tek bir cephede ilerliyor. Yunan basınında yer alan haberlere göre, sabah saatlerinden bu yana Leptopoda, Agios Georgios Sykoussis, Dafnonas, Agia Paraskevi Karyon ve Resta bölgelerinin tedbir amaçlı boşaltılması için 112’ye birkaç çağrı yapıldı. Saat 13.30’dan hemen sonra, Vessa, Lithi, Elatas ve Armolia bölgelerinden Kontelopou üzerinden Livadia kapalı spor salonuna tahliye çağrısı gerçekleştirildi.

17 YERLEŞİM YERİ BOŞALTILDI

Dünden beri Agios Markos Vrontadou, Karyes, Varvasi, Evreti, Vaviloi, Dafnonas, Ververato, Chalkio, Vasileoniko, Grou, Zyfias, Agios Makarios Vrontadou, Agios Panteleimonas, Kastromina, Paryfes ve Gialourika ile Panagia gibi toplam 17 yerleşim yerinin boşaltıldığı bildirildi. Hava kuvvetleri, Pire limanından feribotla sürekli adaya ulaşmaya devam ediyor. Adada şu anda 11 orman komando birliği ve 38 araç ile 190 itfaiyecinin görevde olduğu kaydedildi.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Sakız Belediyesi, Sivil Savunma Genel Sekreteri Nikos Papaevstathiou’nun kararıyla adada 22 Temmuz tarihine kadar olağanüstü hal ilan etti. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Yiannis Kefalogiannis ile Sivil Koruma Bakanı, askeri araçlarla adaya ulaşarak durumu yerinde incelemeye başladı. Bakan Kefalogiannis, kundaklama iddialarına yönelik sorulan bir soruya şu yanıtı verdi: “Adanın coğrafi bölgelerinde haklı olmayan farklı cephelerin açılmasından endişeliyiz. Bu nedenle, bu da araştırılması gereken önemli bir konu.” Bakan, daha fazla bilginin koordinasyondan sonra paylaşılabileceğini belirtti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.