Şanghay Borsası en yüksek seviyesini gördü

Çin'in en büyük endeksi Şanghay Borsası, Çin'den gelen önlemlerin etkisi ve ABD Merkez Bankası'ndan gelen açıklamanın etkisiyle bugünü sert yükselişle kapattı. Şanghay Borsası yüzde 5,4 yükselişle kapandı.

Çin'in en büyük endeksi Şanghay Borsası, Pazartesi günü yüzde 8'in üzerinde düşüp, dünya piyasalarında bir satış dalgası yaratmıştı.

Sabahki açılışın ardından yüzde 2.95 kadar tırmanan, buna karşın kapanışa bir saat kala kısa süreliğine eksiye geçen Şangay Bileşik Endeksi,  özellikle son yarım saatte gelen yoğun alımlarla birlikte sıçrayarak, günü son 6 haftanın en büyük yükselişiyle kapadı.

Endeks, son olarak 9 Temmuz’da yüzde 5.76 oranında ciddi yükseliş göstermişti.

BORSALARA BAHAR GELDİ
Asya'daki yükselişin etkisi Avrupa'da da hissedildi.
Avrupa'nın en büyük borsalarından Alman DAX endeksi, yüzde 2,5 yükselişe geçti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.