İSTANBUL’UN SARIYER İLÇESİNDE YÜRÜYEN MERDİVENDE YAŞANAN OLAY
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, Hacıosman-Yenikapı metrosunun Sarıyer Atatürk Oto Sanayi istasyonunda saat 17.30 sıralarında yürüyen merdivenin iki basamağı vatandaşların indiği sırada ortadan ikiye ayrıldı. Patlama sesiyle birlikte yolcular büyük panik yaşadı, ancak merdivenin bozulmasının ardından herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Yetkililer, olayın ardından güvenlik önlemlerini arttırdı ve soruşturma başlattı.
VATANDAŞLARIN DÜŞMESİNE YOL AÇAN MERDİVEN BASAMAKLARI KIRILDI
Basamakların aniden yerinden çıkarak kırılması sonucu vatandaşlar büyük tehlike atlattı. Merdivenin başında herhangi bir görevli bulunmaması, olası bir faciayı önlerken, yolcuların hızla merdivenden uzaklaşmaları can kaybını engelledi. Olay yerine gelen ekipler, merdiveni kapatırken, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
YOLCU AYSEL ÇAVUŞOĞLU’NUN ŞAŞIRTAN ANI
Olayı yaşayan yolculardan Aysel Çavuşoğlu, büyük bir korku yaşadığını belirterek “Ben yürüyen merdivenden indim. Arkamda bir beyefendi vardı o da indi sonra merdiven çöktü. Ben merdivenlerden indim birden merdiven çöktü. Çok korktum. Son dakikada kurtuldum. Artık bu korkuyla nasıl metroya bineceğiz. Burada her gün işe gidip geliyoruz” dedi. Yaşanan olay, metro güvenliği konusunda yeniden değerlendirme yapılmasını gerektiren bir konu olarak gündeme geldi.