Seans Öncesi Bilinmesi Gerekenler

PİYASALARIN YÖNELİMİ

Piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’da gerçekleştireceği konuşmaya yoğunlaştı. Yurt içinde ise finansal hizmetler güven endeksi, yapı ruhsatı izinleri, yeni açılan şirket sayısı ve yabancı ziyaretçi istatistikleri ön planda yer alıyor. Yurt dışında ise Almanya’nın tüketici fiyatları dikkate alınıyor.

TRUMP’IN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna-Rusya savaşı ile ilgili beklenmedik bir yorumda bulunarak, “İşgalci bir ülkeye saldırmadan bir savaşı kazanmak imkansız olmasa da çok zordur” dedi. Trump, Washington’da görevli güvenlik güçleriyle bir araya gelerek aldıkları güvenlik önlemlerini denetledi.

21 ülke, aralarında İngiltere ve Fransa’nın da bulunduğu bir ortak açıklama yaparak, İsrail’in “E1” yerleşim planına onay vermesini kınadı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Gazze’yi ele geçirme planlarını onaylayarak, “Tüm rehinelerimizin serbest bırakılması ve İsrail tarafından kabul edilebilir koşullar altında savaşın sona erdirilmesi için derhal müzakerelere başlanması talimatını verdim” dedi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.