Şenol Güneş’ten Mario Balotelli açıklaması

Siyah-beyazlı takımın Avusturya kampının son gününde Eibar ile yaptığı  ve 3-0 kazandığı maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Güneş,  çalışma olarak oyuncularından memnun olduğunu belirterek, "Eksiklerimiz var,  sorunlarımız var. Şu anda düşündüğümüz seviyenin çok gerisindeyiz. Oyuncu sayısı  olarak da oyun performansı olarak geriden gidiyoruz." dedi.

Eksiklerine rağmen oyuncuların gayretinin iyi olduğunu kaydeden  tecrübeli teknik adam, "Arkadaşlar, İstanbul'da ve burada güzel çalıştı. Hiçbir  sorun olmadan ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Yoğun antrenman programı  oldu. Hazırlık maçları da yaptık. Lig ve Şampiyonlar Ligi için çok gerideyiz ama  zaman var. Takım kadrosu şekillendiğinde genel durumu değerlendiririz."  ifadelerini kullandı.

En iyi kadroyla en iyi sonuçları almaya çalışacaklarını kaydeden  Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir oyuncumun gitmesini istemediğimi söyledim. Karar merci ben  değilim. Teknik olarak bilgileri yönetime ve başkana aktardım. Ben elimizdeki  oyuncuları tutup, oynamayanları vermek isterim. Yönetim de en iyi transfer için  elinden geleni gösteriyor."

"SOSA'YI KAYBETMEK İSTEMEM"

Tecrübeli teknik adam, Avusturya kampına gelmesine rağmen  antrenmanlara katılmayan Jose Sosa'yı da kaybetmeyi istemediğini ancak oyuncunun  kararına da saygı duyacağını dile getirdi.

Sosa'nın en azından antrenmanda olması gerektiğine dikkati çeken Şenol  Güneş, şunları kaydetti:

"Sosa'yı kaybetmek istemem ama davranışını doğru bulmadığımı  söylemeliyim. Antrenmana çıkar, gider veya kalır. Benimle ilgili konu değil. Ben  bu kulübün sahibi değilim, çalışanıyım. Burada elde ettiği başarının karşılığı  olarak Şampiyonlar Ligi'nde olması gerekir. Gitmek için sebepleri varsa, onları  yönetimle konuşur. Yönetim uygun görürse ki başkanın söylediğini aktarıyorum;  'asla böyle bir şey olmayacak, futbol hayatı biter, gitmeyecek', benim bildiğim  o."

"BALOTELLİ İÇİN OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTMEDİM"

Takımdan ayrılan Mario Gomez'in kararına değinen Güneş, bunun dünyanın  sonu olmadığını söyledi.

Bir oyuncunun gidip gitmeyeceğinin kendi kararı olduğunu vurgulayan  siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, 'Saygı duyarım ama mazeret doğru değil.  Demek ki tercihini kullandı. Olaylar olmadan önce düşündü ki kulüple anlaşmadı.  'Niye gitti?' demek doğru değil. Geldi gelişme kaydetti, kulübe katkı yaptı. Bize  geldiğinde pişmanlık duymadı. İnşallah gittiği yerde de duymaz. Kalmasını  isterdim. Gitti diye de dünyanın sonu değil. Başka oyuncular var, gelecek  oyuncular var." diye konuştu.

Şenol Güneş, transferde adı geçen Mario Balotelli ile ilgili ise  kendisinin hiçbir olumlu görüş bildirmediğini belirtti.

GENÇLERİN PERFORMANSI

Kampa getirilen genç oyuncuların performansını değerlendiren Güneş, bu  futbolcuların yetenekli olduğunu ancak henüz Şampiyonlar Ligi seviyesinde  bulunmadıklarını ifade etti.

Şu anda eksik oyuncuların olduğunu hatırlatan Şenol Güneş, sözlerini  şöyle sürdürdü:

"Ne yapacağım, bağırıp çağırmaktansa var olan oyunculardan çıkarmaya  çalışıyoruz. Genç takım oyuncularının yetenekleri var ama Şampiyonlar Ligi için  hiçbir oyuncumuz yok. Hatta kadromuzda bulunan birçok oyuncu da bu konuda sıkıntı  olabilir, gidebilir. İdeal Şampiyonlar Ligi kadrosu farklı bir kadrodur. Ben  teknik konuşurum, o zaman en iyisini istersin. 4 forvet oyuncusu olacak, dördü de  birbirinden farklı olacak ama şartlara baktığınızda düşündükleriniz  gerçekleşmeyebilir."

Henüz kadro yapılanması içinde olduklarına dikkati çeken Güneş,  "Bildiğimiz oyuncular var, katacağımız oyuncu olacak. Gidip gitmeyeceğini  bilmediğimiz oyuncular olabilir. Kim gidecek, kim kalacak, her gün sürpriz  oluyor." diye görüş belirtti.

Şenol Güneş, eksik oyuncuların olduğunu ve rekabet için şu anda  zorlama yapamadıklarını kaydetti.

Güneş, Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz Milli Takımı ile şampiyonluk  sevinci yaşayan Ricardo Quaresma'nın fazla izin yapmadığını ve herkese verdikleri  kadar kendisine dinlenme fırsatı oluşturduklarını belirtti.

Tecrübeli teknik adam, yeni transferler Fabricio, Gökhan Gönül ile  kadroya dahil olan Aras Özbiliz'in uyum sıkıntısı yaşamadığını ve herkesin bu  oyuncuları benimsediğini sözlerine ekledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.