Sergen Yalçın’ın Galatasaray Derbisi Açıklamaları

Beşiktaş, Süper Lig’in 7. haftasında evinde Kocaelispor’u 3-1 mağlup etti. Bu galibiyette Siyah-beyazlıların gollerini Rafa Silva, Vaclav Cerny ve Jota Silva kaydetti. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın önemli açıklamalarda bulundu.

MAÇ SONRASI BEYANLAR
Yalçın, “Oyunlar kolay değil, herkes savaşıyor. Puan almak için ciddi çaba sarf ediyor. Kocaelispor zor bir pozisyonda, puan almak için çok iyi mücadele ettiler. 2-0’dan sonra koruma psikolojisi devreye girdi. Biz böyle bir şey söylemedik” şeklinde konuştu. Ayrıca, 3 puanın hayati olduğunu vurgulayarak, “İkinci yarıya kötü başladık ve gol yedik. 2-1 tehlikeli bir skor. Bazı hamleler yaptık, zorunlu hamleler de yaptık. Bu aralar kazanmak çok önemli. 3 puan çok değerli” dedi.

GÖREVE YENİ BAŞLADI
Yalçın, yeni bir süreçte olduklarını belirterek, “Biz göreve yeni başladık. Oyuncuların birçoğu yeni başladı. Bir teknik direktör için de zor. Her şey kurulmuş, ben göreve geldim. Erteleme maçları, cezalılar, oynayamayanlar… Buraları en az hasarla atlatmak lazım. Sonra doğru kadroyu bulacağız. Burada 3 puan kritik” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH ABRAHAM’IN SAĞLIĞI
Abraham’ın durumu hakkında Yalçın, “Tammy Abraham’ın omzu çıktı sanırım, takmışlar” açıklamasını yaptı. Ayrıca, gelecek hafta oynayacakları Galatasaray derbisi hakkında, “Ligin en zorlu deplasmanlarından birine gideceğiz. Çok güçlü bir takımla zor bir derbi oynayacağız. Hazırlanacağız, derbiler her zaman belli olmaz” yorumunu yaptı.

İKİNCİ YARI DÜŞÜŞÜ
Mücadelenin ardından basın toplantısında takımın ikinci yarıdaki performansını değerlendiren Yalçın, “Rakip çok müdahalede bulundu. Erken 2 farklı öne geçtik ama takımda bir rahatlık oldu. İkinci yarıda erken gol yedik, bu motivasyonumuzu düşürdü. Hamlelerle oyunu değiştirmeye çalıştık. Her şeye rağmen kazanmak önemlidir” şeklinde konuştu.

GELİŞİM VE HAZIRLIK
Yalçın, ekip olarak gelişim sürecinde olduklarını ve fiziksel açıdan hazır olmalarının zor olduğunu belirtti. “Durumu toparlamak için çalışıyoruz, milli arada sıkı çalıştık. Takımı maksimum seviyeye getirmeye çalışıyoruz ama bu kolay değil. Biz de yeni geldik, zor bir süreç. İlerleyen haftalarda toparlanacağımızı düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisinin havasının farklı olacağını kaydeden Yalçın, “Galatasaray’a yarınki maç için başarılar dilerim. Zor bir maç. 18-19 yaşından beri derbi oynuyorum. Derbinin havası başkadır. İyi hazırlanmak lazım” ifadeleri ile derbiye dikkat çekti. Sakatlanan Tammy Abraham’ın derbide oynayıp oynamayacağına MR sonucuna göre karar verileceğini de sözlerine ekledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.