“Şirket ve Sektörde Günün Öne Çıkanları”

TACİRLER YATIRIM GÜNLÜK BÜLTENİNDE ŞİRKET VE SEKTÖR HABERLERİ

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı. Rapora göre, Koza- İpek Holding, İpek Doğal Enerji ve Koza Anadolu Metal dahil 12 şirketin sermayelerinde bulunan hazineye ait hisselerin tamamı, ana ortaklık -iştirak ilişkileri de korunarak bir bütün halinde TVF’ye aktarılmasına karar verildi. Diğer taraftan ACSEL, 2Ç24 finansal sonuçlarını 8 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirketin satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit kaldı.

ŞİRKETLERİN FİNANSAL PERFORMANSLARI

Adel Kalemcilik (ADEL), 2Ç24 finansal sonuçlarını 54 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, bir önceki çeyreğe göre %38, bir önceki yılın aynı dönemine göre %54 azaldı. Albaraka (ALBRK) ise 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisinin %22 üzerinde 1,48 milyar TL net kar ile açıkladı. Ayrıca Anadolu Isuzu (ASUZU) 2Ç24 finansal sonuçlarını 20 milyon TL net zarar ile açıklarken, şirketin satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 azalış gösterdi.

DEVAM EDEN FİNANSAL SONUÇLAR VE BEKLENTİLER

Avrupakent GYO (AVPGY), 2Ç24 finansal sonuçlarını 4,7 milyar TL net kar ile açıkladı. Coca Cola (CCOLA) ise 2Ç24 finansal sonuçlarını piyasa beklentisine paralel 5,4 milyar TL net kar ile duyurdu. Coca-Cola İçecek, 2024 yılı beklentilerini revize ederek Orta Doğu’daki hassasiyetler ve alım gücündeki düşüş nedeniyle satış hacmi büyüme beklentisini aşağı çekti. Çelebi (CLEBI) ise 2Ç24 finansal sonuçlarını 609 milyon TL net kar ile açıkladı ve karı çeyreklik bazda %19, yıllık bazda %28 arttı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.