Olayın Gelişimi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde bulunan Binali Yıldırım Kız Yurdu’na izinsiz bir şekilde M.Y. isimli bir erkek girdi. İddiaya göre, tel örgüleri aşarak kız yurduna giren M.Y., kampüs içindeki kız öğrencilerin tepkisi üzerine olay yerinden kaçtı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen aramalar sonucunda M.Y. gözaltına alındı ve hakkında işlem başlatıldı.
Valilik Açıklaması
Sivas Valiliği, olayla ilgili olarak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “5 Ekim Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında ilimiz merkez Binali Yıldırım KYK kampüsü içinde şüpheli erkek bir şahsın görüldüğü ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz hemen çalışma başlatmıştır. Kampüs içinde ve çevresindeki tüm kamera kayıtları incelenmiş ve yapılan araştırmada şüpheli erkek bir şahsın arka tarafta bulunan alandan yurt yerleşkesine tel örgülere zarar vererek girdiği ve bahçe alanında telefon ile konuşur vaziyette dolaştığı, daha sonra öğrenciler tarafından fark edilen şahsın özel güvenlik görevlileri gelmeden 22.50 sıralarında kaçarak geldiği yerden uzaklaştığı tespit edilmiştir.”
Önemli Notlar
Açıklamalarında, yapılan görüşmeler ve araştırmalar sonucunda şüphelinin içerideki öğrencilerle herhangi bir temasının olmadığı belirtildi ve bu zamana kadar yansıyan bir şikayet veya mağduriyet bildirilmediği kaydedildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan detaylı çalışmalar sonucunda M.Y. isimli şahıs yakalandı ve gerekli işlemlere başlanıldı. Valilik, “Ailelerinin bizlere emaneti olan öğrencilerimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için ilimiz genelinde kolluk birimlerimiz her zaman olduğu gibi 7/24 görev başında olmaya devam edecektir” şeklinde açıklamada bulundu.