BIÇAKLI SALDIRI ALMAN FESTIVALİNDE GERÇEKLEŞTİ
Almanya’nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde bıçaklı bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, saldırıda hiçbir Türk vatandaşının zarar görmediği belirtildi. Gelişmelerin Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından yakından takip edildiği vurgulandı.
TÜRK VATANDAŞLARI ZARAR GÖRMEDİ
Almanya Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Solingen şehrinde yaşanan saldırıyla ilgili olarak, “Mevcut bilgilere göre Almanya’nın Solingen şehrinde dün yaşanan saldırıda hiçbir vatandaşımız zarar görmemiştir. Gelişmeler Düsseldorf Başkonsolosluğumuz tarafından yakından takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi. Bu açıklamanın ardından Türk vatandaşlarının durumuyla ilgili endişe duyan vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
BAŞKONSOLOSLUK GELİŞMELERİ TAKİP EDİYOR
Düsseldorf Başkonsolosluğu, Solingen’deki festivalde meydana gelen bıçaklı saldırıya ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananlara ilişkin detaylar henüz netlik kazanmamışken, Türkiye’nin Almanya Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor. Saldırıyla ilgili soruşturma sürerken, vatandaşların güvenliği en önemli konular arasında bulunuyor.