“Sosyal medyada market dolandırıcılığı yükselişte… Paranı kaptırma!”

DOLANDIRICILARIN YENİ TAKTİĞİ: MARKET İSMİ KULLANARAK SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILIĞI
Sosyal medya platformlarında faaliyet gösteren dolandırıcılar, market zincirlerinin isimlerini kullanarak, “çok uygun fiyatlı ürün” reklamlarıyla tüketicileri kandırmaya çalışıyor. Bu dolandırıcılık yöntemi, tüketicilerin market fiyatlarının çok altında motosiklet, klima, telefon gibi ürünleri satın aldıklarını düşünmelerine neden oluyor. Ancak gerçekte bu reklamlara tıklayan ve ödeme yapan tüketiciler, dolandırılarak mağdur duruma düşebiliyor.

TÜKETİCİLER BANKALARDA ŞOK YAŞIYOR
Dolandırıldıklarını anlayan tüketiciler, henüz ödeme yapılmadan veya provizyonda iken bankalarına başvurduklarında, “Onay kodunu girmişsiniz, yapacak bir şeyimiz yok” yanıtı ile karşılaşıyorlar. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, son dönemlerde sosyal medya üzerinden yapılan sahte reklamların dolandırıcılık vakalarını artırdığına dikkat çekerek, tüketicilere sesleniyor. Ölmez, bankaların vatandaşların bildirimlerine 24 saat içinde yanıt vermek zorunda olduklarını ve bu süreyi geçiren bankaların şikayet edilmesi gerektiğini vurguluyor.

SAHTE REKLAMLARIN MAĞDURU BİR KADININ HİKAYESİ
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir lokantada düşük maaşla çalışan bir kadın, ulusal bir zincir marketin 10 bin liralık klima reklamını sosyal medyada görüp çocuklarına almak istiyor. Reklamdaki linke tıklayarak ödeme yapmayı kabul eden kadın, sonrasında cep telefonuna gelen onay kodunu giriyor. Ancak “kodu alınamadı, yeniden gönderir misiniz” mesajı üzerine yeni bir onay kodu daha gönderiliyor ve işlem gerçekleştiriliyor. Kadın, bir süre sonra hesabında yaşanan anormal durumu fark ederek dolandırıldığını anlıyor ve 20 bin lirasının çalındığını öğreniyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.