Spotify, Rekabet Kurulu İncelemesine Yanıt Verdi

İŞBİRLİĞİNE AÇIK OLDUKLARINI BELİRTTİLER

Açıklamada belirtilen ifadelerle Türkiye Rekabet Kurulunun başlattığı incelemeden haberdar oldukları ifade edildi. “İnceleme kapsamında işbirliği yapıyor, süreci aktif olarak anlamaya çalışıyoruz ve Rekabet Kurulu ile hızlı ve yapıcı bir çözüme ulaşmak için çalışacağız” denildi. Spotify, tüm faaliyetlerini yasal gerekliliklerle uyumlu şekilde yürüttüğünü belirtti. Ancak incelemenin kapsamı veya odağı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadıkları için aşamada daha fazla yorum yapamayacaklarını söylediler.

Türkiye’ye BAĞLILIKLARINI GÖSTERDİLER

Spotify’ın Türkiye’ye olan bağlılığına dikkat çekildi. Şirketin 2024 yılında Türkiye müzik sektörüne 2 milyar liranın üzerinde ödeme gerçekleştirdiği vurgulandı. Ayrıca Türkiye Top 50 listesinin yüzde 90’ını oluşturan Türk sanatçıları çalma listelerine dahil ettikleri ve Türk sanatçıların global telif gelirlerinin artmasında önemli bir rol üstlendikleri belirtildi. “Bu global telifler şu anda Türk sanatçıların platformumuzda elde ettikleri toplam kazancın yarısından fazlasını oluşturuyor” ifadeleri kullanıldı.

DİJİTAL MÜZİK PLATFORMLARI ÜZERİNE İNCELEME

Rekabet Kurulu, Spotify hakkında bazı sanatçılara ayrıcalık tanıdığı iddialarıyla bir inceleme başlatmıştı. Spotify’ın, bazı sanatçılara rakiplerine kıyasla daha fazla görünürlük sağladığı ve içerik önerme algoritmalarında taraflı davrandığı iddia ediliyor. Ayrıca, telif ücretlerinin dağıtımında adil olmayan uygulamalara imza attıkları öne sürülüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.