Suriye Cumhurbaşkanı Şara Ve ABD Temsilcisi Barrack Görüştü

SURİYE CUMHURBAŞKANI VE ABD TEMSİLCİSİ GÖRÜŞTÜ

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack arasında bir görüşme gerçekleştiği bildirildi. Suriye Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu toplantıda Suriye’deki güncel durumlardan ve 10 Mart Mutabakatı’nın tartışıldığı vurgulandı. CNN Türk’ten ABD temsilcisi Yunus Paksoy, görüşmeye dair detayları şu şekilde aktardı: “Suriye Cumhurbaşkanlığı, ABD’nin büyükelçisinin Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştüğünü duyurdu. Açıklamada, ‘Cumhurbaşkanı Şara, ABD’li özel temsilci Barrack ve Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) ile Suriye’deki görüşmeleri ve güvenliğin güçlendirilmesini tartıştı. Cumhurbaşkanı Şara ile Barrack arasında gerçekleştirilen toplantıda, Suriye’nin birliğini ve egemenliğini koruyacak şekilde 10 Mart anlaşmasının uygulama yöntemleri ele alındı.'” Bu bilgiler ışığında akıllara, bu görüşmenin arka planında ilk olarak Mazlum Abdi ile görüşüp orada toplanan bilgileri Şara’ya aktarmak isteği olup olmadığı sorgulanıyor. Daha önce Mazlum Abdi’nin Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile yaptığı görüşmede, “10 Mart anlaşmasının nasıl uygulanacağı ve mekanizmalarının ne olabileceği konuşuldu” deniliyor.

MAZLUM ABDİ İLE TEMASLAR

Büyükelçi Barrack, ABD merkezli bir sosyal medya platformundan, Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği ziyarete dair açıklamalarda bulundu. Barrack, ‘Bugün CENTCOM Komutanı Amiral Cooper ile birlikte (Ferhat Abdi Şahin) Mazlum Abdi ve SDG ile önemli görüşmeler yapmak üzere Suriye’nin kuzeydoğusunu ziyaret ettim’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Tom Barrack, hedeflerinin, “(ABD Başkanı Donald) Trump’ın ‘Suriye’ye bir şans verilmesi’ vizyonu doğrultusunda, Suriyelilerin diğer tüm Suriyelilerle birleşerek barış ve refah için ortak bir çaba göstermesine olanak tanıyan girişime ivme kazandırmak” olduğunu belirtti.

Görüşmelerin askeri boyutu da göz önünde bulundurulduğunda, durumun karmaşık yapısı ve farklı görüşlerin olabileceği ancak şu an için resmi durumu bu şekilde yansıtıldığı açıkça ortaya çıkıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.