TAFE Agritechnica 2025’te Hibrit Traktör Tanıttı

DÜNYANIN ÖNDE GELEN TRAKTÖR ÜRETİCİSİ TANITILARDA BULUNDU

Dünyanın en önemli traktör üreticilerinden biri, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Agritechnica 2025 fuarında yeni nesil elektrikli hibrit traktörü EVX75 ile dijital tarım çözümü Terra Vista sistemini sergiledi. 75 beygir gücündeki hibrit EVX75, AB Stage V uyumlu dizel motorunu ve 400 V’luk elektrikli batarya sistemini bir araya getiriyor. Traktör, sıfır emisyonlu elektrik modunda ya da hibrit modda çalışabilme özelliğine sahip. EVX75, TAFE’nin Terra 2.0 dijital platformu ile entegre bir biçimde çalışarak ölçeklenebilir ve uygun maliyetli tarım teknolojileri sunuyor.

İKİNCİ ELEKTRİKLİ MODEL FİNALİST OLDU

Markanın bir diğer elektrikli modeli olan EV28, “2026 Yılın Traktörü” ödüllerinde Sürdürülebilir Traktör kategorisinde finalist olarak seçildi. Bu durum, TAFE’nin elektrikli traktör pazarındaki varlığını ve başarısını pekiştiriyor.

YENİ SERİLER İLE DİĞER SEGMENTLERİ HEDEF ALDI

TAFE fuarda ayrıca farklı kullanıcı segmentlerine yönelik yeni traktör modellerini tanıttı: TAFE 1015, 103 beygir gücünde, 30 ileri ve 15 geri Power Shuttle şanzımanlı ağır hizmet tipi utility traktör; TAFE 6065, 65 beygir gücünde, hafif şasi ve hidrostatik/mekanik şanzıman seçeneklerine sahip kompakt model; TAFE 7515 GE ise 74 beygir gücünde, alçak profilli ve dar dönüş yarıçapına sahip meyve ve bağ traktörü olarak öne çıkıyor. Bu modeller, Avrupa’daki çiftçilerin çeşitli operasyonel gereksinimlerine göre tasarlandı.

TARIMDA TEKNOLOJİ YATIRIMLARI VE VİZYON

TAFE, yalnızca traktör üreticisi olmanın ötesine geçerek tam kapsamlı bir tarımsal çözüm sağlayıcısı olma hedefiyle hareket ediyor. Marka, AgTech, otomasyon ve alternatif enerji çözümleri ile çiftçilere güvenilir, verimli ve sürdürülebilir tarımsal çözümler sunmak üzerine çalışıyor. Avrupa’daki varlığını hızla genişleten TAFE, teknoloji ve hassas odaklı yaklaşımıyla tarımsal mekanizasyonu yeniden tanımlayıp, dünya genelindeki üreticiler için daha verimli ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi amaçlıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Beşiktaş’tan Taylan Bulut Hakkında Açıklama Geldi

Beşiktaş, ayrılacağı söylenen Taylan Bulut ile ilgili resmi bir açıklama yayımladı.

Anadolu Efes’in Yeni Başantrenörü Pablo Laso Açıklandı

Anadolu Efes, Igor Kokoskov ile yollarını ayırarak İspanyol teknik direktör Pablo Laso ile yeni bir anlaşma imzaladı.

Spartak Moskova Gedson Fernandes İçin 45 Milyon Euro İstedi

Beşiktaş'tan Spartak Moskova'ya transfer olan Portekizli futbolcu, Galatasaray ile görüşmelerde bulunarak Süper Lig'e geri dönme fırsatını değerlendirebilir.

Bakan Ersoy’dan TBMM’de 2026 Bütçesi Açıklamaları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınına dair soruşturma izni verilmediği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Özgür Özel İlke Tanığının İfadelerini Geri Çektiğini Açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu Ekrem İmamoğlu'na dair İBB soruşturmasında gizli tanık 'İlke'nin ifadelerini geri çektiğini bildirdi.