TBMM İdare Amiri Hasan Turan Açıklama Yaptı.

TBMM İDARE AMİRİNDEN AÇIKLAMALAR

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TBMM’de ortaya çıkan “gıda zehirlenmesi” iddiaları hakkında bir açıklama yaptı. Turan, yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Meclis Hastanesinde 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında toplam 3 bin 342 hastaya sağlık hizmeti verildi. Bu hastalardan bulantı, kusma, ishal ve halsizlik şikayetleri ile başvuran kişi sayısı 161’dir. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda, toplam hasta başvuruları içinde bulantı, kusma, ishal ve halsizlik şikayetleri ile başvuranların oranı bakımından TBMM Hastanesi ile Ankara’daki diğer hastaneler arasında bir benzerlik olduğu ve geçmiş yıllardaki mevsim ortalamalarına göre bir artışın görülmediği tespit edilmiştir.”

YEMEKLERDE HİÇBİR SORUN BULUNMADI

Turan, TBMM’nin ürün temini, saklama, işleme ve sunuma dair kalite standartlarına uygun olan İSO 22000 Gıda Güvenliği Belgesi’ne sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, gıda numunelerinin sürekli olarak standartlara uygun şekilde analiz edildiğini ifade etti. 3 Temmuz tarihinde Meclis restoranlarında hazırlanan tüm yemeklerin örneklerinin Tarım ve Orman Bakanlığının Gıda Analiz Laboratuvarına gönderildiğini vurgulayan Turan, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince su ve gıda analizlerinin yapıldığını açıkladı. Turan, “Yapılan analizlerin ilk sonuçlarına göre herhangi bir sorun tespit edilmediği belirlenmiştir. Bu bilgiler ışığında, Meclis restoranları veya çay ocaklarından kaynaklı bir zehirlenme veya salgın durumu olmadığı gibi, tedavi süreçleri tamamlanan veya devam eden milletvekillerimize ve diğer hastalarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gelişmeleri aynı titizlikle takip edeceğimizi ifade ediyoruz.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

ÖNEMLİ

Yunanistan Başbakanı’na Şüpheli Zarf

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e gönderilen şüpheli bir zarfta belirsiz beyaz toz bulunması, güvenlik endişelerine yol açtı. Zarftaki içerik incelenmek üzere alındı.

Manavgat B. B. Başkan Y. Tüter’in İfadesi Ortaya Çıktı

Manavgat Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in ifadesi ortaya çıktı.

Daha Fazlası!