ANNE VE ÇOCUKLAR KORKUYOR
Ankara’da 80 yaşındaki Temel Ç. hakkında, komşusu 33 yaşındaki Büşra Atalay’a, aracını kendi aracının arkasına park ettiği nedeniyle tehdit ve hakarette bulunduğu suçlamasıyla dava açıldı. Mahkeme, Temel Ç.’ye 90 gün adli para cezası verdi. Büşra Atalay, bu kararın ardından aynı nedenle balkondan kendisine terlik ve sopa atan Temel Ç. hakkında ikinci kez şikayette bulunarak, o an çektiği videoyu delil olarak sundu.
OLAYIN GEREKÇESİ
Sağlık çalışanı Büşra Atalay, komşusu Temel Ç. hakkında, aracını onun aracının arkasına park ettiği için sözlü ve fiziksel saldırı suçlamasıyla şikayetçi oldu. Dava Ankara Batı 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve Temel Ç., suçlamaları kabul etmedi. Temel Ç., “Olay tarihinde araç park anlaşmazlığı meselesi nedeniyle aramızda anlaşmazlık oldu. Önce müşteki kapıyı vurdu. Ben de buna karşılık sinirle elimi duvara vurdum. Kimseye hakaret ve tehdit etmedim” diye savunma yaptı. Yargılama sonucunda, ‘kadına karşı tehdit’ suçundan beraat eden Temel Ç., ‘hakaret’ suçundan 90 gün adli para cezası aldı ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.
BÜŞRA ATALAY’IN KORKULARI
Büşra Atalay, karardan sonra 14 Temmuz’da, aynı mesele nedeniyle Temel Ç.’nin kendisine yine terlik ve sopa attığını belirterek, tekrar şikayette bulundu. Atalay, korkuyla yaşadıklarını ifade ederek, “İki oğlumla beraber güzel bir hayat sürüyoruz. Ancak komşu zorbalığı nedeniyle maalesef zor zamanlar geçiriyoruz. Bu sorun 7-8 yıldır devam ediyor. Kendisi yaşlı; saygı gösteriyoruz ama araçlarımızı park ettiğimizde sürekli olarak rahatsız ediyor. Küfürler, üzerimize terlik ve sopalar fırlatıyor. Hakim daha önce ceza verdi. Ancak durumu düzelir umuduyla beklerken, olaylar daha da şiddetlendi” dedi.
AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Atalay’ın avukatı Taha Burak Özkan, terlik ve sopanın hukukta silah olarak kabul edildiğini belirterek, “Müvekkilime yönelik sopa ve terlik fırlatmak suretiyle devam eden hakaret ve tehditler yeniden bir fiil gerçekleştirdi. İkinci dava açılması durumunda, ilk davada verilen cezanın açıklanması iptal edilecek. Yani hüküm açıklanmış olacak ve her iki dava cezası birlikte infaz edilecek. Umarım bu olaylar, özellikle kadına karşı olan şiddet ve hakaretlerin önüne geçilmesi açısından caydırıcı olur” şeklinde konuştu.