Temmuz 2025 Memur Emekli Zam Oranı

2025 YILI ENFLASYON FARKI BELİRLEYİCİ OLACAK

Temmuz ayında 2025 yılının ilk yarısındaki enflasyon farkı memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı şekillendirecek. Enflasyon farkının ne kadar olacağı merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Merkez Bankası anketinden gelen veriler dikkate alındığında; Ocak’ta yüzde 5.03, Şubat’ta yüzde 2.27, Mart’ta yüzde 2.46 ve Nisan’da yüzde 3 olarak açıklanan enflasyon oranlarının ardından, Mayıs ve Haziran’da sırasıyla yüzde 2.36 ve yüzde 1.77 olması bekleniyor. Bu verileri kullanarak hesaplamalar yapan SGK uzmanı Özgür Erdursun, memur ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranını belirtti.

EMEKLİ ZAMMI ORANI BELİRLENİYOR

Özgür Erdursun’un Merkez Bankası anketindeki verilere dayanarak gerçekleştirdiği hesaplamaya göre, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 18.09 olarak öne çıkıyor. Memur ve memur emeklilerine ise ortalama yüzde 16.97 oranında bir enflasyon farkı uygulanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VARYASYONU

Erdursun’un hesaplamaları gerçeğe dönüşürse, Temmuz ayında en düşük emekli aylığı 17 bin TL ile 17 bin 250 TL arasında yer alacak. 14 bin 469 TL ve üzerinde emekli aylığı alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 18 oranında bir fark ortaya çıkacak. Zamlı maaşların bu şekilde belirlenmesi durumunda, Temmuz ayında açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan kişilerin sayısının artması öngörülüyor. TÜRK-İŞ’in nisan ayı açlık ve yoksulluk verilerine göre, açlık sınırı 24 bin 35 TL, yoksulluk sınırı ise 78 bin 292 TL oldu. Özgür Erdursun, “Mayıs ve Haziran ayı enflasyonları sonrasında açlık ve yoksulluk sınırının daha da artarak emekli ve çalışanların gelirleri ile giderleri arasında makasın daha fazla açılacağını söyleyebiliriz.” ifadesini kullandı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.