Temmuz Aylık Doğum Yardımları Hesaplarda

AİLE YILI KAPSAMINDA DESTEKLER ARTIRILIYOR

Aile olmayı teşvik eden sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla, bilinçli ve sağlıklı aile yapısını güçlendirmek için çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ilan edilen “2025 Aile Yılı” kapsamında doğum yardımı miktarı güncellenmiş durumda. Aile Yılı’nda vatandaşlara sağlanan önemli desteklerden biri de doğum yardımları. Bu çerçevede, temmuz ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacağı bildiriliyor.

1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla doğan ilk çocuk için 5 bin liralık tek seferlik destek, ikinci çocuk için aylık 1.500 lira, üç ve daha fazla çocuk için ise aylık 5 bin lira olarak belirleniyor. Bu yeni destek miktarları, ailelere önemli bir katkı sağlıyor.

Şu ana kadar doğum yardımından yararlanan toplam 299 bin 421 annenin hesaplarına yaklaşık 2,6 milyar lira kadar bir ödeme gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Bu rakam, ailelere sunulan desteklerin büyüklüğünü gösteriyor.

Doğum yardımları, herhangi bir kriter gözetmeksizin, çocuklar 5 yaşını tamamlayana dek kesintisiz devam edecek. Başvurular, e-Devlet ve “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması aracılığıyla alınacak. Başvurusu onaylanan aileler, doğum yardımlarıyla ilgili bilgilere aynı uygulama üzerinden ulaşabilecekleri kaydediliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.