OTURMA EYLEMİNİN DEVAMI
Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşma umuduyla aileler, 3 Eylül 2019’dan bu yana evlat nöbeti tutuyor. Eylem, 2139’uncu gününde kararlılıkla sürüyor. Bu mücadele sayesinde toplamda 62 aile, çocuklarını terörün etkisinden kurtarabilmeyi başardı. Bekleyişini sürdüren aileler, terör örgütü PKK’nın Irak’ın Süleymaniye kentinde bir grubun silahlarını imha etmesini değerlendirerek umut verici açıklamalarda bulundu.
AİLELERİN UMUTLARI VE TEŞEKKÜRLERİ
Eylemde yer alan anne Bedriye Uslu, 14 yıl önce kandırılarak dağa götürülen oğlu Mahmut için direniş gösterdiğini ifade etti. Uslu, “Dağa götürülen evlatlarımızın geri dönmesini ve ailelerine kavuşmasını istiyoruz” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de “Terörsüz Türkiye” sürecinin başlaması nedeniyle teşekkür etti. Uslu, “Bugün Irak’ın Süleymaniye kentinde bir grup terör örgütünün silah bırakması bize de umut olmuş. İnşallah tüm çocuklar silah bırakacak, silahlarını yakacak” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLAR SİLAH BIRAKSIN
Oğlu Mehmet için altı yıldır evlat nöbetini sürdüren baba Nihat Aydın ise annelerin ve babaların gözyaşı dökmesini istemediklerini belirtti. Aydın, “Bugün Süleymaniye’de terör örgütü PKK’dan bir grup silah bıraktı. Darısı bizim çocukların başına inşallah” diyerek, “Terörsüz Türkiye” sürecinden memnun olduklarını ifade etti. Aydın, “Annelerin artık gözyaşı akmasın. Anneler, babalar evlatlarına kavuşsunlar, bunu istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Devlet Bahçeli’ye çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bu sürecin sembolik de olsa umut verici olduğunu vurgulayan Aydın, umudunu kaybetmediğini ve çocuklarının da bir gün silah bırakıp teslim olacağından emin olduğunu söyledi.