The Sun’ın ‘Türkiye’ iddiası yalan çıktı!

İngiliz The Sun gazetesinin, Türkiye’den Paris’e kaçak olarak geçtiğini iddia eden bir muhabiri Emile Pierre'in yolculuğu Hırvatistan İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Pierre'in Hırvatis'tan'dan geçişinin yasal yollardan gerçekleştirildiğini duyuran Bakanlık, muhabirin pasaport görüntüsünü de yayınladı. The Sun, ilgili haberi internet sitesinden kaldırdı. Habere ilişkin atılan tweet ise silinmedi.

Hırvatistan İçişleri Bakanlığı, Türkiye’den çıktığı yolu insan kaçakçılarının yardımıyla Balkanlar üzerinden sürdürerek, altı gün içinde Fransa’da noktaladığını ileri süren Emile Pierre Ghessen’in Hırvatistan’da Pleso Havalimanı’nda kurallara uygun şekilde pasaport kontrolünden geçtiğini açıkladı. Bakanlık, pasaportun görüntüsünü de paylaştı.

Haberi yayından kaldıran ancak Twitter paylaşaımını silmeyen The Sun gazetesinin sözcüsü, Hırvatistan tarafından yapılan açıklamaların ve ortaya çıkan yeni bilgilerin araştırıldığını belirtti. Sözcü, “Söz konusu gazeteci, bizim kadrolu elemanımız değil. Ancak kendisi; haberleri ulusal televizyon kanalları, gazeteler ve internet siteleri tarafından da kullanılan bir belgesel yapımcısı” dedi.

"Teröre 6 gün"

The Sun'da "Teröre 6 gün" başlığıyla çıkan haberde, kaçak göçmenlerin İstanbul'daki bir çarşıdan can yelekleri almasına ilişkin görüntüler dahil çok sayıda fotoğraf yayımlandı. Türkiye'den yola çıkan ve Hırvatistan'ın da aralarında bulunduğu bazı Balkan ülkelerinden geçtiği belirtilen 34 yaşındaki Ghessen'in daha sonra da Avusturya üzerinden Almanya'ya ulaştığı bildirilmişti. The Sun, Ghessen'in Türkiye, Yunanistan, Sırbistan ve Fransa dahil birçok yerde çekilmiş görüntülerini yayımlamıştı. Ghessen'in Paris saldırılarında kana bulanan Bataclan konser salonunu da ziyaret ettiği belirtilmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.