TOKİ Tahsil Edildi Durumu Ne Anlama Geliyor

TOKİ TAHSİL EDİLDİ NE ANLAMI TAŞIYOR?

TOKİ başvurularının sona ermesinin ardından kura çekim sürecine geçileceği bekleniyor. E-Devlet üzerinden başvuruda bulunan vatandaşlar, başvuru durumu bölümünde “tahsil edildi” ibaresinin ne anlama geldiğini sorguluyor. Peki, TOKİ başvurusu tahsil edildi ifadesi neyi ifade ediyor? İşte detaylar…

BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILDI

Başvuru durumunuzda “tahsil edildi” ifadesi yer alıyorsa, bu, başvuru ücretinizin ödendiği anlamına geliyor. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, sistemin yoğunluğunu azaltmak amacıyla yalnızca kampanyanın ilk beş gününde, T.C. Kimlik Numarası’nın (TCKN) son rakamına göre alınacak. Başvuru yapılacak günlerde TCKN’nin son rakamı ‘0’ olan vatandaşlar 10 Kasım’da, son rakamı ‘2’ olanlar 11 Kasım’da, son rakamı ‘4’ olanlar 12 Kasım’da, son rakamı ‘6’ olanlar 13 Kasım’da ve son rakamı ‘8’ olanlar 14 Kasım’da başvurularını yapabilecek. 15 Kasım’dan itibaren ise tüm vatandaşlar, kimlik numarasına bakılmaksızın başvuru yapma imkanına sahip olacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Ülke genelinde yetkili banka şubelerine yapılacak başvurularda, kimlik numarası şartı aranmaksızın işlemler gerçekleştirilecek. E-Devlet üzerinden başvurular, 18 Aralık’ta, bankalardan yapılacak başvurular ise 19 Aralık’ta sonlanacak. Ayrıca şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri için başvuru işlemleri, başvuru bedeli talep edilmeden sadece banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

KONUT FİYATLARI VE TAKSİTLERİ BELİRLENDİ

Konut fiyatları ve taksit ödemeleri İstanbul ile Anadolu’da farklılık gösterecek. Anadolu’daki 1+1 konutlar 1 milyon 800 bin TL, 65 metrekarelik 2+1 konutlar 2 milyon 200 bin TL ve 80 metrekarelik 2+1 konutlar ise 2 milyon 650 bin TL’den satışa sunulacak. Bu konutların taksitleri Anadolu’da 1+1 için 6 bin 750 TL, 65 metrekarelik 2+1 için 8 bin 250 TL, 80 metrekarelik 2+1 için ise 9 bin 938 TL olarak belirlenmiş durumda. İstanbul’da ise 1+1 konutların fiyatı 1 milyon 950 bin TL, 65 metrekarelik 2+1’ler 2 milyon 450 bin TL ve 80 metrekarelik 2+1’ler 2 milyon 950 bin TL’den satışa sunulacak. İstanbul’daki konutların taksitleri, 1+1 için 7 bin 313 TL, 65 metrekarelik 2+1 için 9 bin 188 TL, 80 metrekarelik 2+1 için ise 11 bin 63 TL olarak belirlenmiş durumda.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.