Trafik sigortası fiyatları yeniden belirleniyor

Türkiye’de trafik sigortası fiyatlarına yönelik önemli bir değişiklik gündeme geldi. Bu yılın ilk dört ayında %30’un üzerinde bir zam uygulanmıştı ancak mayıs ayı itibariyle bu durumda bir değişiklik yapıldı. Artık zam oranları, maliyet endeksine göre belirlenecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, son yedi yıldır trafik sigortası prim artışlarını belirliyordu. Ancak mayıs ayıyla birlikte, zam hesaplama yöntemi değişti. Bundan sonra artış oranı, yeni oluşturulan maliyet endeksine göre belirlenecek.

Önceden bir tavan fiyat belirleniyor ve poliçeler bu rakamın üzerinde satılamıyordu. Ancak bu yeni düzenlemeyle birlikte bu uygulama değişiyor. Yeni zam oranı %3 olarak belirlendi ve maliyet endeksini en fazla asgari ücret artışı etkileyecek. Bu değişikliğin nedeni, kazaların hasar ödemelerinin mevcut asgari ücret düzeyine göre belirlenmesi olarak açıklandı.

Özellikle temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam, trafik sigortası fiyatlarını da etkileyecek gibi görünüyor. Ancak sigorta şirketleri, maliyetlerinin arttığını belirterek zam oranlarının daha yüksek olmasını talep ediyorlar.

Bu değişikliklerle birlikte, trafik sigortası fiyatlarının belirlenmesinde maliyet endeksinin etkisi daha belirleyici hale gelirken, asgari ücretteki değişikliklerin de bu fiyatları doğrudan etkileyeceği öngörülüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.