Transseksüel şarkıcı İzmir AK Parti’den aday adayı oldu

AK Parti'den aday adayı olan ve mülakata giren transseksüel şarkıcı Almina Can, milletvekili seçilirse barlarda sahne almaya devam edecek ve maaşı kabul etmeyecek.

Transseksüel şarkıcı Almina Can Rencü milletvekili olmak için AK Parti'den aday adayı oldu. İzmir'de yaşayan transeksüel sanatçı, sahnelerden indi siyasete soyundu.

Almina Can, milletvekili olursa haftada 2 gün barlarda sahne almaya devam edecek, kendisine verilen maaşı ve özlük haklarını ise kabul etmeyecek.

Can, neden AK Parti'yi seçtiğini şu sözlerle anlattı: "AK Parti'nin Türkiye'ye çok şey kazandırdığını, el atılmamış sorunlara el atma cesaretini gördüğüm için… Türkiye'de her postal sesinde şapkasını alıp gidenleri geri getirmekle uğraştığımız için… Şapkasını alıp gitmeyen bir lider gördüm ve bende birey olarak onu yapmaya hazır olduğum için siyasete atıldım." AK Parti'den siyasete giren Almina Can, diğer adaylar gibi Ankara'da komisyon önüne çıktı. Kendi deyimiyle mülakatta en fazla kalan aday adayı oldu.

Almina Can, mülakatta yaşananlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Bana 'Neden biz dediler?' ve şaşırdılar. Ben de 'Bana bu cesareti siz verdiniz, siz ezilenlerin sesi oldunuz, siz susanların sesi oldunuz. Size diyorum ki Türkiye'de benim gibi insanlarda var' dedim." Milletvekili seçildiği takdirde Almina Can'ın en önemli icraatı Meclis'teki milletvekili sayısını düşürmek olacak: "Seçlirsem ilk yapacağım şey istifa etmek olacak. Amerika'da bile 475 milletvekili varken bizde bu sayı 550. Bu bir israf, bu bir kayıp. Meclis önce kendinden başlamalı, sayısını azaltmalı. Ben önce istifa ederek özlük haklarımdan, maaşımdan vazgeçiyorum ama milletvekilliğim devam eder. Benim gibi babayiğit var mı, gelsin bu taşın altına elini soksun. Ben haftada yine 2 gün bir barda çıkarım yine geçinirim ama bu maaşı ve özlük hakkını istemiyorum.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.