Trump: Husilere Vurma Emri Verildi!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Truth Social üzerinden yaptığı bir açıklamada, ABD ordusuna Yemen’deki Husileri vurma talimatı verdiğini duyurdu. Trump, Husilere yönelik olarak, “Zamanınız doldu, saldırılarınız durmalı. Eğer durmazsa daha önce hiç görmediğiniz bir cehennem üzerine yağacak” dedi. Ayrıca, İran’a da uyarıda bulunarak Husilere verilen desteğin derhal sona ermesi gerektiğini söyledi. Yemen’deki Husiler ise ABD saldırılarının başkent Sanaa’yı hedef aldığını bildirdi. Bu saldırılar sonucunda en az 9 sivilin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

HUSİLERİN GEMİ SALDIRILARI

ABD, Yemen’deki Husilerin, bölgede yaşanan Gazze savaşı nedeniyle deniz trafiğine yönelik saldırılarını engellemeye çalışıyor. Husiler, bugüne kadar 100’e yakın gemiye saldırdı. Biden yönetimi, geçtiğimiz ekim ve kasım aylarında Yemen’deki yeraltı silah depolarını hedef almasına rağmen etkili bir sonuç elde edemedi. Husiler, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes nedeniyle saldırılarını durduracaklarını açıklamıştı. Ayrıca, Trump, göreve geldiğinde Husileri terörist örgüt olarak tanımlayan bir kararname imzaladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.