Trump: İran’la Müzakere Olmazsa Sonuçları Ağır Olur

İRAN İLE NÜKLEER ANLAŞMA İSTEĞİ

Trump, İran yönetimine gönderdiği mektupta nükleer silah programı hakkında bir anlaşma yapma isteğini dile getiriyor. Bugün Fox Business Network’te yayınlanan röportajında ise, “İran’la müzakere etmek istiyoruz. Ancak eğer bu gerçekleşmezse, bu İran için çok kötü bir durum yaratır. İran’ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin vermeyeceğiz. Gerekirse başka seçenekleri de değerlendiririz” ifadelerini kullanıyor. Bu sözler, askeri bir müdahalenin gündeme gelebileceği yorumlarına yol açıyor.

MEKTUBUN BİLGİLERİ VE GÖNDERİLEN MESAJ

Mektubun Ali Hamaney’e hitaben yazıldığı belirtiliyor ve Trump’ın İran’a net bir mesaj verdiği anlaşılıyor. ABD’nin uzun bir süredir İran’ın nükleer faaliyetlerini dikkatlice takip ettiği biliniyor. İran ise nükleer programının sadece barışçıl amaçlar taşıdığını savunuyor.

İKİ ÜLKE ARASINDAKI GİDİŞAT

Trump’ın bu hamlesi, iki ülke arasındaki gergin ilişkilerde yeni bir dönüm noktası olabiliyor. Ancak İran yönetiminin mektuba nasıl bir yanıt vereceği henüz belirsizliğini koruyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.