DONALD TRUMP, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTIN’İ TEBRİK EDERKEN BİDEN YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ
ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Ankara’da gerçekleşen geniş kapsamlı takas operasyonu nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i tebrik etti. Ancak bu durum karşısında ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sert bir şekilde eleştirdi. Trump, Georgia eyaletinin Atlanta kentinde düzenlediği mitingde, “Vladimir Putin’i yine harika bir anlaşma için tebrik etmek isterim” dedi. Ayrıca takas operasyonunun yürütülme şekline ilişkin Biden yönetimini eleştirerek, “Vatandaşlarımızı geri aldık ama korkunç anlaşmalar karşılığında. Onları geri aldığımızı söylemek güzel ama bu kötü bir örnek teşkil eder mi?” şeklinde konuştu.
TRUMP, KAMALA HARRİS’E SERT ELEŞTİRİLER YÖNELTTİ
Aynı mitingde, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, Demokrat Parti’den muhtemel rakibi ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e de sert eleştirilerde bulundu. Harris’in “en solcu görüşlere” sahip olduğunu savunan Trump, “Çok düşük zekalı bir birey. Bizim zeka seviyesi düşük birine ihtiyacımız yok.” şeklinde konuştu.
SON DÖNEMİN EN GENİŞ KAPSAMLI TAKAS OPERASYONU
MİT tarafından yürütülen son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunda, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişi karşılıklı olarak değiştirildi. Operasyon kapsamında, The Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Amerikalı eski deniz piyadesi Paul Whelan, Almanya vatandaşı paralı asker Rico Krieger, Rus muhalif İlya Yaşin ve Rusya Federal Güvenlik Servisi Subayı Vadim Krasikov gibi isimler yer aldı.