Trump’tan Macron’un Filistin’i tanımasına tepki

ABD BAŞKANI TRUMP’IN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Trump, İskoçya’ya yapacağı ziyaret öncesinde Beyaz Saray’dan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Filistin’i tanıma kararı hakkında bir değerlendirme yaptı.

TRUMP’IN MACRON’A YORUMU

Trump, “Macron farklı bir adam. Fena biri değil. Takım oyuncusu sayılır. Ama açıklamasının hiçbir önemi yok. Çok iyi bir adam, onu severim ama açıklamasının bir önemi yok.” açıklamasında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, önceki gün ülkesinin Filistin Devleti’ni tanıma kararı aldığını ve eylül ayında resmi bir bildirim yapacağını ifade etmişti.

AVRUPA ÜLKELERİNDEN TANIMA KARARLARI

İrlanda, Norveç ve İspanya’nın da 28 Mayıs 2024’te Filistin’i resmen tanıdığına dair duyurular yaptığı belirtildi. Bu durum, Türkiye ve diğer bazı ülkelerde heyecanla takip edilen bir gelişme olarak öne çıkıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.