İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir parası çıkarmak istediğini ancak gelecek tepkilerden çekindiğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in; turizmciler ve akademisyenlerle yapılan online toplantıda açıkladığı ‘İzmir Bayrağı ve İZCOIN’ mesajları tartışmalara yol açtı.
Soyer, “Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800’lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir’in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir ‘İzmir Parası’ çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrakta çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; ‘Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir’i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim’ dediler” ifadelerini kullandı.