Tunç Soyer Ve Şenol Aslanoğlu Adliyeye Sevk Edildi

İŞLEMLERİN TAMAMLANMASINDAN SONRA ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Emniyet’teki işlemleri tamamlandıktan sonra sabahın erken saatlerinde adliyeye sevk edildiler. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 1 Temmuz Salı günü operasyon gerçekleştirildi. Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu ve bilirkişi raporlarına dayanarak “ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarıyla Tunç Soyer, Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da bulunduğu 157 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 137 kişinin Emniyet’teki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevkleri gerçekleştirilmişti.

SÜREÇ VE İFADELER

Dün öğle saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Binası’nda ifadesi alınan Tunç Soyer, ifade süreçlerinin ardından bugün sabah saatlerinde Bayraklı’da bulunan İzmir Adliyesi’ne sevkedildi. Soyer’in önce sağlık kontrolüne götürüldüğü, ardından sağlık raporu işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevkinin yapıldığı belirtildi. Soyer’in adliyeye eski Adli Tıp girişinden alındığı kaydedildi. Bunun yanında, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da öğle saatlerinde ifadesi alınmaya başladı ve sağlık kontrolü için önce sağlık raporu alındı. Sağlık muayenesinin tamamlanmasının ardından Aslanoğlu da adliyeye giriş yaptı. Gözaltı süresi dolan bu isimler, adliyede hakim karşısına çıkacak.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.