“Turizm sektörü Borsa İstanbul’da zirvede!”

BORSADA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,47 artışla 9.879,82 puandan başladı. Önceki kapanışa göre 46,60 puan yükselerek yükselişini sürdüren endeks, bankacılık endeksi yüzde 0,57 ve holding endeksi yüzde 0,21 değer kazanarak haftaya başladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran turizm olurken, tek gerileyen ise menkul kıymet yatırım ortaklığı sektörü oldu.

BORSADA TEMKİNLİ BAŞLANGIÇ
Perşembe günü yükseliş eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul, BIST 100 endeksini yüzde 0,78 değer kazancıyla 9.833,22 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarının önümüzdeki günlerde ABD’deki istihdam raporu ve diğer makroekonomik verileri takip edeceğini belirterek, haftaya temkinli bir başlangıç yapıldığını vurguladılar.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.