TÜRK-İŞ Asgari Ücret Tespit Komisyonuna Katılacak Mı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu hafta toplanma planı yapıyor. TÜRK-İŞ’in toplantıya katılıp katılmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, komisyonun yapısını yeniden düzenlemek adına hükümet temsilcileri sayısının azaltılmasını öngören bir çalışma başlatmıştı; bu kapsamda 5’er işçi ve işveren üyesinin sabit kalması hedefleniyor. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, bu formül hakkında görüşlerini dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETLİYİ SAHİPSİZ BIRAKMA LÜKSÜMÜZ YOK

Atalay, “Bizim asgari ücretliyi sahipsiz bırakmak gibi bir lüksümüz yok. Onların sorunlarına çözüm bulmak gerekiyor. Geçen sene verilen rakam ortada. Geçen seneden bir 14 asgari ücretlinin alacağı var. Güvensizlikte üçüncü TÜİK çıkar bir araştırmaya konsa.” şeklinde yorumda bulundu. TÜRK-İŞ’in komisyona katılıp katılmayacağı konusundaki belirsizlik için “Önce yazı yazsınlar, arkadaşlarla bir daha konuşacağız. Kararname, resmi bir yazı gelmeden bu konuyu konuşmanın anlamı yok. Bu parayla geçinilemiyor.” ifadelerini kullandı.

BİR ADIM MI ADIM, YETERLİ Mİ DEĞİL

Çalışma Bakanı’nın önerdiği formül hakkında da düşüncelerini paylaşan Atalay, “Bir adım mı adım, yeterli mi değil. Adil olmuyor. Resmi gelsin ona göre hareket edelim.” dedi.

MASADA 3 KESİMİ DE GÖRMEK İSTİYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun toplantısıyla ilgili olarak, “Masada tüm tarafları, üç kesimi de görmek istiyoruz. Komisyon, sosyal diyaloğun mekanizmalarından biri. Komisyon için tüm taraflara yazımızı göndereceğiz.” biçiminde bir açıklama yaptı. Toplantının tarihi hakkında ise Işıkhan, “Yakın zamanda başlatacağız, tarihi komisyon belirler.” ifadelerini kullandı.

ARA FORMÜL

TÜRK-İŞ’in geçen yıl asgari ücrette yapılan yüzde 30’luk artışla 2025 yılı için net 22 bin 104 lira belirlenmesine yönelik tepkisi sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Komisyonda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ile birlikte, diğer işçi konfederasyonları HAK-İŞ ve DİSK, yapının değiştirilmesine yönelik taleplerini sürdürüyor. İşçi konfederasyonlarının talepleri üzerine 21 Ekim’de Üçlü Danışma Kurulu’nu toplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, komisyonun yapısında önemli bir değişiklik yapma aşamasına gelmiş durumda. Bakanlığın gündemindeki “ara formül” ile mevcutta işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun yapısında, hükümet temsilcisi sayısının azaltılması planlanıyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.