Türk-İş Eylül 2025 Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı

AÇLIK SINIRI VE YOKSULLUK SINIRI BELİRLENDİ

Türk-İş tarafından yapılan “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması”nın Eylül 2025 sonuçları duyuruldu. Bu verilere göre, geçen ağustos ayında, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenebilmesi için gereken gıda harcaması “açlık sınırı” olarak 27 bin 970 lira olarak belirlendi. Ayrıca, gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi diğer zorunlu ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamaların toplamı “yoksulluk sınırı” olarak 91 bin 109 lira olarak hesaplandı. Bekar bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 36 bin 305 lira oldu.

AĞUSTOS AYINA GÖRE DEĞİŞİM GÖSTERDİ

Geçen ayın verileriyle karşılaştırıldığında, Ağustos ayında açlık sınırı 27 bin 111 lira, yoksulluk sınırı ise 88 bin 310 lira olarak tespit edilmişti. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti de aynı dönemde 34 bin 981 lira olarak açıklanmıştı. Bu rakamlar, ekonomik durum ve enflasyon gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda, hayat pahalılığı konusunda önemli bir göstergeleri oluşturuyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.