Türk Turistler Yunanistan’a Gitti: 1,5 Milyon

YUNAN TURİZMİNE İLGİ ARTIYOR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 2024 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Yunan vatandaşlarının sayısının 710 bini bulduğunu, buna karşın Türkiye’den Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısının yaklaşık 1,5 milyon olduğunu belirtti. İTO’da gerçekleştirilen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan Avdagiç, iki ülke arasında tarihi ve kültürel bağlantıların yanı sıra ekonomik ilişkilerin de büyüdüğüne dikkat çekti. Avdagiç, “Yunanistan, Türkiye’nin ihracatında 14. sırada yer alıyor. Bu bağlamda ticaret hacmimiz 6 milyar dolar seviyesinde. Özellikle turizmde ortak girişimler ve vize kolaylıkları sayesinde Türk turist sayısı ciddi oranda arttı.” dedi.

KURUMSAL İŞBİRLİĞİNE VURGU

Türkiye ile Yunanistan arasında kurumsal işbirliklerinin artırılmasının gerektiğini ifade eden Avdagiç, sağlık, çevre, kültür, turizm ve ekonomi gibi alanlarda çok sayıda derinleştirilebilecek önemli fırsatlar bulunduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye’nin Avrupa ile Asya arasında bir köprü konumunda olduğunu ve Yunanistan’ın da bu köprünün Avrupa’ya açılan stratejik bir geçidi olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE, BÖLGENİN GÜCÜ

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou da forumda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgedeki en önemli güçlerden biri olduğunu ifade ederek, “Ekonomilerimizin rekabetten çok, iş birliği ile daha hızlı büyüyeceğine inanıyoruz.” dedi.

ÖNEMLİ

Kartalkaya Yangınındaki Acı Gerçekler Açıklandı

Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili iddianamede, 78 kişinin ölümüne yol açan ihmal zinciri detaylı bir şekilde ortaya konuldu.

Yeni Papa İle Tarihi Tören Gerçekleşti

Papa 14. Leo, düzenlenen yemin töreniyle görevine resmen başladı. Tören öncesinde kalabalığa "Papamobil" ile hitap eden Leo, balıkçının yüzüğünü takarak yeni görevine adım attı.

Daha Fazlası!