Türkan Elçi: Kılıf uydurulmaya kalkmasın

Geçen hafta Diyarbakır'da basın açıklaması yaptığı sırada açılan ateş sonucu öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ölümünün birinci haftasında mezarı başında anıldı.

Tahir Elçi'yi anmaya Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazelin, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı ve Avukatlar katıldı.

Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, soruşturmanın çok yavaş yürümesinden ve cinayetle ilgili bir isme ulaşılamamasından yakındı. Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ise, "Hani derler ya minareyi çalan kılıfını uydurur. Hiç kimse minareye kılıf uydurmaya kalkmasın. Tahir Elçi'nin katili bulunsun" dedi.

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Özmen, soruşturmada Tahir Elçi cinayetinin sorumlusu, katili veya şüphelisiyle ilgili henüz bir isme ulaşılamadığını belirterek, soruşturmanın çok yavaş yürümesinden yakında.

Avukat Ahmet Özmen şunları söyledi:

"Sevgili başkanımız Tahir Elçi'nin katledilmesinin 7'nci günündeyiz. Sevgili başkanımız geçen hafta bugün saat 10.53'te Diyarbakır'ın tarihi sembol eserlerinden biri olan 4 ayaklı minare önünde maalesef hunharca vuralarak katledildi. Üzerinden 7 gün geçti. Ama henüz soruşturma dosyasında, savcılığın yapmış olduğu inceleme ve araştırmalar neticesinde değerli başkanımızın cinayetinin sorumlusu, katili, şüphelisi olabilecek hiç bir isim yok elimizde. Soruştuma bu yönüyle bizce çok yavaş yürümekte. Biz bir an evvel hiç bir gecikmeye ve tereddüte ve endişeye mahal vermeksizin soruşturmanın etkin, adil ve hızlı bir şekilde yürütülerek başkanımızın katil veya katillerinin bulunmasını talep ediyoruz. Biz 7'nci gün vesilesiyle mezarının başında kendisini bir kez daha saygıyla anıyor, kendisine halkımıza, baromuza insan hakları mücadelesine, demokrasiye katkısından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor ve saygıyla önünde eğiliyoruz. Kendisine mezarı başında bir kez daha söz veriyoruz. Biz senin katillerinin takipcisi olacağız sevgili başkanımız. Biz senin açtığın demokrasi ve insan hakları mücadelesi yolunda yürümeye devam edeceğiz."

"Minareye kılıf uydurulmasın"

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi de, eşinin cinayetiyle ilgili kimsenin minareye kılıf uydurmaya kalkmamasını isteyerek, "Lütfen minareye kılıflar hazırlanmasın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya. 4 Ayaklı minareye kılıflar bulmasınlar. Tahir Elçi'nin katili bulunsun. Kutsal bir mekanın ayakları önünde ölen bir insanın da katilinin cezalandırılmayacağına inanmıyorum. O mekanın tarihi değeri yanında böylesi bir Müslüman toplumun kutsal saydığı bir caminin ayaklarının önünde ölmekte hiç kimseye kısmet olmaz diye düşünüyorum. Bugün bu bilinmezse yarın toplum bunu anlayacak. Gerçek anlamda Allah'a inanan insanların buna inanç getireceklerine ve bu katillere lanet yağdıracaklarına içten inanıyorum. Sonuna kadar takipçisi olacağım. Canım pahasına bile olsa hiç bir şey için bile olmasa Tahir Elçi için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ise, kederli olduklarını belirterek, "Saygımızı sunmaya geldik. Kederliyiz. Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor. Temenimiz bu cinayetler sona ersin.  Hepimize Tanrıdan teselli diliyorum" diye konuştu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.