“Türkiye’nin Enerji Tedarik Stratejisi Değişiyor, Rekabet Gücü Artıyor”

Türkiye’nin Enerji Stratejisi
Bayraktar, Türkiye’nin enerji tedarik portföyünün uzun vadeli boru hattı gaz sözleşmelerinden daha esnek uzun vadeli enerji anlaşmalarına dönüşmesinin pazarda rekabet gücünü artıracağını belirtti. Ayrıca Türkiye’de enerji talebinin arttığını vurgulayarak, enerji altyapısına yapılan yatırımların bu artan talebi karşılamada önemli olduğunu ifade etti. Özellikle doğalgaz altyapısı, yer altı depolama tesisleri ve gazlaştırma ünitelerine yapılan büyük yatırımlarla gazlaştırma kapasitesinin 5 kat arttığını dile getirdi.

Enerji Dönüşümü ve Yeni İşbirlikleri
Bayraktar, Türkiye’nin enerji ithalatına bağımlılığını azaltmak ve küresel enerji talebini karşılamak amacıyla politika geliştirdiğini belirterek, enerji dönüşümüne büyük önem verdiklerini söyledi. Ayrıca Türkiye’nin karbon nötr bir ekonomi olma hedefi doğrultusunda adımlar attığını belirterek, alternatif enerji kaynaklarına açık olduklarını vurguladı. Bayraktar, Türkiye’nin Orta Doğu’dan Avrupa’ya uzanan çeşitli enerji işbirlikleriyle Avrupa’nın arz güvenliğinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

2020 Karadeniz Gaz Keşfi ve Gelecek Planları
Bakan Bayraktar, Karadeniz’de 2020 yılında keşfedilen doğalgaz sahası sayesinde 2,6 milyon haneye doğalgaz sağlandığını ve bu potansiyelin daha da artabileceğini ifade etti. 2035 yılına kadar Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretim kapasitesini 100 gigavata çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, nükleer enerjiye verdikleri önemi vurgulayarak, enerji politikalarının 360 derece bir bakış açısıyla geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bu açıklamalar, Türkiye’nin enerji piyasasındaki gücünü artırıcı adımlar atarken, bölgesel ve uluslararası işbirliklerine yönelik stratejilerini de ortaya koyduğunu gösteriyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.