Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FUARDA YAPTIĞI AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı” çerçevesinde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, konuşmasında “Önceki gün TUSAŞ’ın yerleşkesine menfur bir terör saldırısı düzenlendi. Bu kalleş saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Saldırıda yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.” dedi. Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın hedefleri için kararlılık vurgusu yaparak, “Her ne kadar şehitlerimiz sebebiyle acımız büyük olsa da Türkiye Yüzyılı’nda kasteden alçaklarla mücadele azmimiz çok daha büyüktür.” açıklamasını yaptı.
TERÖRİST İLE MÜCADELEDE KARARLILIK
Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bekasına yönelik tehditleri kaynağında bertaraf etme kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Erdoğan, “Şu gerçeği herkes yakında görecektir; milletimizin huzurunu hedef alan her türlü saldırı başarısız olacak ve en sonunda kandan beslenen terör baronlarını vuracaktır.” diyerek önemli bir mesaj verdi. Ayrıca, saldırının ardından yapılan operasyonlarla iki teröristin ölü olarak ele geçirildiğini dile getirdi. “Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız, Suriye ve Irak’taki terör hedeflerini yok ederek katbekat fazlasını vermiş şehitlerimizin kanını yerde bırakmamıştır.” ifadesini kullandı.
SINIR TANIMAYAN SALDIRILAR VE TEHDİTLERE YANIT
Erdoğan, kiralık katil sürülerinin niyetlerinin farkında olduklarını ve “Dünkü güvenlik toplantımızda hain terör saldırısını ve atacağımız adımları ele aldık.” şeklinde konuştu. Konuşmasında “Tuzağa düşmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz, birlik beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz.” diyerek iç karışıklık senaryolarını yazanlara karşı kararlı olacaklarını vurguladı. “Heveslerini kursaklarında koyacağız.” ifadesiyle de mücadele azmini ortaya koymuş oldu.