TÜSİAD Yöneticilerine Kamu Davası Açıldı

DAVA AÇILDI

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında “Basın yayın yoluyla yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla dava açıldı. Savcılık, bu iki isim için TÜSİAD Genel Kurulu’nda yaptıkları açıklamaların gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediyor. İddianamede, Turan ve Aras’ın “yargıyı telkin ve yönlendirme içeren ifadeler kullandıkları” ve açıklamalarının “dezenformasyon içerdiği” ifade ediliyor. Ayrıca, Turan ve Aras hakkında “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla yürütülen ayrı bir soruşturma da devam ediyor.

SORUŞTURMA NEDEN BAŞLATILDI?

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras, bu suçlamalarla ilgili olarak savcıya ifade vermişti. İki yöneticinin çıkarıldıkları mahkemede, yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Soruşturmanın, 13 Şubat tarihinde gerçekleştirilen TÜSİAD genel kurulundaki konuşmalardan sonra başlatıldığı belirtildi. Toplantıda, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras son dönemde yaşanan gelişmelerin toplumda derin endişe yarattığını ifade etmişti. TÜSİAD Başkanı Turan ise genel kuruldaki konuşmasında, “Hukukun üstünlüğü tesis edilmeden ne iç ne de dış sorunları çözebiliriz.” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

YÖNLENDİRME İÇERİKLİ İFADELER

Başsavcılık, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın konuşmasında bazı soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili olarak yargıyı telkin ve yönlendirme içerikli ifadeler kullandığını, bu ifadelerin ise gerçeğe aykırı ve kamu barışını bozmaya elverişli nitelikte olduğunu bildiriyor. İfade sonrası savcılık, iki ismi de yurtdışı çıkış yasağı talebi ile hakimliğe sevk etti. TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras adli kontrol şartıyla yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak serbest kaldı. Orhan Turan, ifadesinde makine mühendisi olduğunu ve aylık ortalama 1 milyon lira geliri bulunduğunu belirtti. Yalıtım sektöründe bir şirketinin olduğunu ifade eden Turan, yurt dışına yoğun ihracat gerçekleştirdiğini ve mart ile nisanda yurt dışına seyahat edeceğini dile getirdi. Turan, “Yapay zeka ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Orada da Türk girişimcilerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Adresim bellidir, iş insanıyım, yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbirinin reddine karar verilmesini talep ederim.” dedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.