Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, 1+1 televizyon kanalında düzenlenen canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yayında, Ukrayna’nın ABD ile imzalaması planlanan nadir toprak elementleri anlaşmasının hazırlık sürecine dair değerlendirmeler yaptı.
UMARIM ANLAŞMA KISA SÜREDE İMZALANIR
Şmigal, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko’nun bu konuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere ABD’ye gittiğini ifade etti. “Amerikalı meslektaşlarımızla son detayları şimdiden netleştiriyoruz” diyen Şmigal, “Tüm son detaylar netleştiğinde, yakın gelecekte, umarım önümüzdeki 24 saat içinde anlaşma imzalanır ve ilk adımı atarız” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Anlaşma imzalanmadan önce Ukrayna’ya verilen hiçbir borç, hiçbir yardım bu anlaşmanın konusu değildir” ifadesini kullandı.
YATIRIM FONU KURULACAK
Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne entegrasyonu sürecine aykırı olmayan maddeleri barındıran ABD ile imzalanacak anlaşmaya dair de bilgi veren Şmigal, bu anlaşmanın kapsamı dahilinde Ukrayna için bir “Yatırım Fonu”nun kurulacağını belirtti. Bu çerçevede ilerleyen zamanlarda iki teknik anlaşmanın daha imzalanmasının gerektiğini de aktardı. Ukrayna ile ABD arasında, nadir toprak elementleri anlaşması kapsamında 18 Nisan’da bir mutabakat zaptı imzalandığı hatırlatıldı.
then "Add to Home Screen"