Ukrayna, NATO’ya Silah Fabrikası Açıyor

YENİ UKRAYNA SİLAH FABRİKASI AÇILIYOR

Danimarka Savunma Bakanı Troels Lud Poulsen, Danimarka sınırları içinde yeni bir Ukrayna silah fabrikasının kurulacağını duyurdu. Bu durum, Kiev ve müttefikleri arasında silahlanma alanında yeni bir işbirliği sürecinin başlangıcını simgeliyor. Poulsen, Ukrayna şirketi Fire Point’in, Danimarka’nın güneyindeki Vojens kentinde bir fabrika açacağını ifade etti. Vojens’teki üs, aynı zamanda F-16 savaş uçakları filosunu da içinde barındırıyor. Poulsen, bu girişimin “Ukrayna’nın güvenlik mücadelesine yardım eli” olarak tanımladığını belirtti. Bu, bir Ukrayna savunma şirketinin ilk defa bir NATO ülkesinde faaliyet göstermesine dair önemli bir örnek oluşturuyor.

FÜZE ÜRETİMİNE ODAKLANACAK

Fire Point, savaş uçağı drone’ları ve seyir füzeleri üretimi yapıyor; bu füzeler arasında 1.150 kg savaş başlığına sahip Flamingo FP-5 de yer alıyor. Danimarka’daki yeni fabrika, esasen füze yakıtı üretimi üzerine yoğunlaşacak. Fabrikanın aralık ayı içerisinde açılması planlanıyor. Poulsen, bu işbirliğini Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin katıldığı Kuzey ve Baltık ülkeleri liderleri toplantısında duyurdu.

KREMLİN TEHDİDİ

Poulsen, Kremlin’in “sabotaj ve casusluk” yöntemleriyle karşılık verebileceğini kabul etti ve “tehdidin elbette arttığını” kaydetti. Ukrayna, Rusya ile devam eden savaş sırasında artan savunma ihtiyaçlarını karşılamak için çaba göstermeyi sürdürüyor. Temmuz ayında Kiev, altı ay içerisinde ekipman gereksiniminin yüzde 50’sini karşılamayı hedefleyen yerli silah üretimini artırma planını kamuoyuna duyurmuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.