UKRAYNALI ESİRLER RUSYA VE BELARUS’TAN SERBEST BIRAKILDI
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ve Belarus’ta esir tutulan bir grup Ukraynalının özgürlüğüne kavuşturulduğunu duyurdu. Kırım Tatar siyasetçi Nariman Djelal ve Ukrayna Rum Katolik Kilisesi’nden 2 rahip de dahil olmak üzere 10 Ukraynalı esir serbest bırakıldı.
VATİKAN’IN ARABULUCULUĞU İLE GERÇEKLEŞTİ
Zelenskiy’nin yaptığı açıklamada, Ukraynalı esirlerin serbest bırakılmasında Vatikan’ın arabuluculuğunun önemli bir rol oynadığı belirtildi. Zelenskiy, “Rus esaretinden 10 insanımızı daha geri getirmeyi başardık. Hepsi serbest bırakıldı ve şimdi Ukrayna’daki evlerine döndüler. Vatikan’ın bu insanları evlerine döndürme çabalarını da not etmek isterim” dedi.
ESİRLER EVLERİNE DÖNDÜ
Özgürlüklerine kavuşturulan Ukraynalılar, uzun bir süredir bekledikleri özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşadılar. Zelenskiy’nin liderliğinde yapılan diplomatik çabalar sonucunda serbest bırakılan esirler, sevdikleriyle yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, uluslararası toplumdan da destek gördüler.