Vekil adayı Fadıl Akgündüz ‘yerli araba’ sözü

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingle Siirtliler’e hitap aden bağımsız milletvekili adayı Fadıl Akgündüz, miting alanına bir Otomobil getirdi. Daha sonra söylediği fıkranın ardından kaside okuyan Akgündüz, ilginç açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı meydanda konuşan Fadıl Akgündüz, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin 6’ıncı, İsmail Fakirullah Hazretleri’nin de 8’inci kuşak torunu olduğunu ileri sürüp, "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değil" düşüncesiyle doğuya hizmet etmeye çalıştığını ifade etti.

Siirt’te 1999 yılında yapmak istediği yatırımların hükümet tarafından engellendiğini, ilk yerli otomobil olmasını planladığı İmza otomobil fabrikasının yarım kalan çalışmalarını tamamlayarak halka iş ve aş sağlayacağını anlatan Akgündüz, yatırımların hükümet tarafından engellendiğini ima etti.

Akgündüz, "Arabamızı getirdik, yakında fabrikamızı da kuracağız. Beni meclise gönderin, meclis renklensin ve yatırımlarımı daha rahat yapayım. Bugüne kadar burada yaptığım tüm yatırımlar, birileri tarafından engellendi ve engellenmeye devam ediliyor. Ancak bunlar bizi yıldırmayacaktır ve yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Siirt halkının kendisine destek vermesi ile birlikte Siirt’te imza otomobil fabrikasını kuracağını belirten Akgündüz, "Arabayı getirdik, bu model Avrupa modelidir ve bu arabayı Siirt’te üreteceğiz. Hem de çok ucuza satacağız. Size söylediğim sürprizim bu arabaydı. Bunun yanında ise binlerce insanımıza iş imkanı sağlayacağım" diye konuştu.

MİLLİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.