İstanbul’da düzenlenen Kafes operasyonu, Avustralya merkezli uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan Komançero motosiklet çetesine yönelik gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda, kırmızı bültenle aranan çete lideri Hakan Ayık ve 41 kişi gözaltına alınarak adalet karşısına çıkarıldı. Yapılan operasyonda çetenin 4.5 milyar TL değerindeki malvarlıklarına da el konuldu.
<4.5 MİLYAR TL DEĞERİNDE VARLIKLARINA EL KONULDU>
Komançero motosiklet çetesinin üyelerine ait olan 4.5 milyar TL değerindeki malvarlıklarına el konuldu. Çetenin yasa dışı faaliyetlerinden elde ettiği bu malvarlıklarının tespit edilmesi, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağladı. Operasyon sonucunda çetenin kaynaklarının kesilmesi ve varlıklarına el konulması, halkın güvenliği açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
MASAK raporunda yer alan bilgilere göre, Galatasaray’ın eski oyuncusu Wesley Sneijder’in Komançero çetesiyle bağlantısı olduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sneijder’in, şirkete 1 milyon 181 bin 400 dolar gönderdiği tespit edildi. Rapor, Sneijder’in şirketin gizli ortağı olabileceği yönünde deliller içermektedir. Çete lideri Hakan Arif’in çocukluk arkadaşı olan Sneijder’in finansal işlemlerindeki izleri MASAK detaylı bir şekilde inceledi.
Komançero motosiklet çetesine yapılan operasyon kapsamında, çeteye ait adreslerde yapılan aramalarda çeşitli kripto cüzdanlar ve önemli miktarda para ile kıymetli eşyalar ele geçirildi. Ele geçirilen 4 kripto cüzdanın yanı sıra 4 milyon 26 bin 975 TL, 2 milyon 82 bin 90 Euro, 1 milyon 47 bin 776 dolar gibi çeşitli para birimleri ile altın, mücevher ve saat gibi kıymetli eşyalar operasyonun boyutunu gözler önüne serdi. Operasyonun, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı ağının deşifre edilmesinde büyük bir adım olduğu belirtildi.