Yıkılan Binanın Kolonlarının Kesildiği İddia Edildi

DEPREM ANINDA YAŞANAN KORKU

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem sonucunda bir bina tamamen yıkıldı ve 81 yaşında bir yurttaş hayatını kaybetti. Deprem anını ve sonrasını yaşayan yurttaşlar büyük bir korku yaşadı. Yıkılan binanın kolonlarının daha önce kesildiği yönünde iddialar ortaya atıldı. Deprem sırasında fenalaşan Ayşe Özer, “Komşumun bahçesinde oturuyorduk. Kalktık eve gidiyorduk, o sırada deprem oldu. 3 katlı binanın dibinden geçiyorduk. Balkonun altından. Birden bir gürültü koptu. Sarsıntının etkisiyle yere düştük. Terlikler bir tarafa, telefon bir tarafa. Yürümeye çalıştım, kalkamadım. Çok fena korktuk. Allahım tekrarını yaşatmasın” şeklinde konuştu.

YAŞANAN KARGAŞA VE YARALILAR

Yusuf Ayanoğlu, deprem anında karşı sokağındaki evinde televizyon izlediğini belirterek, “Çok büyük bir gürültü duydum. Yerimden bile kalkamadım. Televizyon üstüme doğru devrildi. Yerde paramparça oldu. Çiçekler vardı, evde mutfak eşyaları, hepsi yerle bir oldu. Panik hâlinde eşimle beraber sokağa attık kendimizi. Daha sonra haberler gelmeye başladı. Çocuklar falan koşturuyorlar, işte ‘eczane yıkıldı’ falan diyorlar. Sonra buranın olduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı. Ayrıca, yıkılan bina ile ilgili, “Burası da benim arkadaşımındı, babaları zaten köylümdür. Tabii çok üzüldüm. Koştum geldim ve hâlen buradayım. Elimizden bir şey gelmiyor. Malum, 81 yaşındaki bir amca vefat etti. Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

KURTARMA OPERASYONLARI

Ümit Altın, yıkılan binadan 5 kişinin kurtarılmasına yardımcı olduğunu ifade ederek, “Kendi arkamda gördüğünüz binada oturuyorum. Tabii o anda eşim, çoluğum çocuğum karşı tarafa geçtikten sonra mecburen geldik, yardım etmek zorunda kaldım. Tabii bir yaşlı abimizi çıkardık, eşimle beraber. Beş kişi çıkardım. Bir kişi vefat etti. Zavallım, gani gani mekânı cennet olsun” dedi. Ayrıca, deprem sonrası evine dönme planlarını belirtirken, mühendislerin hasar tespiti yapacağını, uygun olursa evde kalacağını, aksi takdirde başka bir eve taşınması gerektiğini söyledi. “Çünkü üç ay sonra eşimin doğumu var. Mecburum çıkmaya” diye ekledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.