Yoshi Enomoto Türkiye’ye Veda Ediyor

YOSHI ENOMOTO’NUN TÜRKİYE HİKAYESİ

Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, 7 yıldır Türkiye’de yaşıyor. 2015 yılında 6 aylık değişim programıyla ODTÜ’de eğitim alan Enomoto, Türkiye’yi çok sevdiği için burada daha uzun süre kalabilmek adına yüksek lisans eğitimi için İstanbul’a gelerek Türkiye’ye yerleşmeye karar verdi.

TÜRKİYE’DEN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Sosyal medya hesaplarında Türk kültürünü, Türk yemeklerini ve Türkçe’yi tanıtan video içerikleri paylaşan Yoshi, sosyal medyadan çok sevdiği Türkiye’den ayrılmak zorunda kalacağını duyurdu. Oturma izni başvurusunun reddedildiğini aktaran Yoshi, “7 yıldır yaşadığım, ülkem olarak gördüğüm Türkiye’den ayrılmak zorundayım. Aşk böyle bir şey sevsen de sevilmezsen olmuyor.” dedi. Maddi ve manevi destek sağlayan herkese teşekkür eden Yoshi, “Çok üzülüyorum, ağlıyorum ama hala aşığım. Yaşasın Türkiye.” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK HAYALİ OTURUM İZNİ ALMAKTI

Yoshi, 8 yıl üst üste oturma izni aldığında süresiz oturum başvurusu yapma şansı olduğunu belirtti. “Onu alabilmek büyük hayalimdi. Şimdi bu sonuçla 7 yılım boşa gitti. Yeni oturumu alsam da yine 0’dan başlayacak. Yoksa başka bir yoldan burada kalmayı denebilirim, aşığım sonuçta.” diyerek durumu değerlendirdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kadir İnanır Yeniden Hastaneye Kaldırıldı

Kadir İnanır, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Usta oyuncunun yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ve hayranlarını endişelendirdiği bildirildi.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.