Yunan bankalara ECB’den yeni destek!

Reuters'a bilgi veren bir bankacılık kaynağı, likidite yardımı üst sınırının ne kadar artırıldığını söylemedi.

Yunanistan'ın borçlarını ödemesi için gereken mali yardımı kreditörlerinden alamayacağından endişe eden Yunanlılar bu hafta içinde 3 milyar euronun üzerinde mevduatı bankalardan çekti.

Kaynak, ECB yönetim kurulunun bugün telekonferans düzenlediğini belirterek, "Acil likidite yardımının artırılması onaylandı, (ECB yönetim kurulunda) herkes Pazartesi günkü (Euro Bölgesi) liderler zirvesinden olumlu bir sonuç bekliyor" dedi.

ECB hafta başında Yunan bankalarının ülke merkez bankasından kullanabildiği acil likidite yardımını 1.1 milyar euro artırarak 84.1 milyar euroya yükseltmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.