Yunan basını: Türkiye bizi müzakereye mecbur bıraktı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile görüşme gerçekleştirecek.

Yunanistan kamuoyunda gözler görüşmeye çevrildi. Yunan basınında, “Türkiye bizi müzakere masasına oturmaya mecbur bıraktı” yorumları yapılıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunan mevkidaşı Yorgo Gerapetriti ile bir araya geliyor.

Görüşme, Yunan basını ve kamuoyunun da gündeminde.

“Türkiye bizi müzakere masasına oturmaya mecbur bıraktı” görüşü, Yunan basınında sıklıkla dile getirilmeye başlandı.

Türkiye’nin İsrail ve Mısır’la ilişkilerini geliştirmesine vurgu yapılıyor.

Arnavutluk ve Libya’yı Yunanistan’a karşı kendi saflarına aldığına dikkat çekiliyor.

Gerilimden uzak, pozitif gündem

Yunan medyası, görüşmede siyasi diyalog, güven artırıcı tedbirler ve pozitif gündem konularının ele alınacağını yazdı.

Yunan medyasında, iki taraf arasında bağların güçlenmesine olanak sağlayan, gerilimden uzak bir görüşme beklentisi olduğu vurgulandı.

Yunan kamuoyu Fidan-Gerapetritis görüşmesine odaklanırken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde, İsrail ve Yunanistan liderlerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, “Türkiye ile Yunanistan arasındaki bu iyi iklimin tutarlılık ve sürekliliğe sahip olması gerektiğini” belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul’da Yeni Konut Projeleri Satışa Sunuldu

Konut sektöründeki büyük projeler peş peşe tanıtım yaparken, Artaş Holding de özel kampanyalarla müşteri çekmeyi hedefliyor.

Forte Bilgi İletişim Tarımda Yapay Zeka İle İnovasyona İmza Atıyor

Adana'da yapay zeka ile desteklenen tarım teknikleriyle üretilen çilekler, kısa sürede yurt dışına açılarak, 7 ülkeye ihraç edilmeye başlandı.

Trump’tan Venezuela İle Gerginlikte Yeni Açıklamalar

ABD Başkanı Trump, Venezuela'daki askeri müdahale olasılığını gündeme getirerek, Nicolas Maduro'nun kendisini en iyi tanıdığını ifade etti.

Hakkari’de Kaçak Yaban Keçisi Avcısına Ağır Ceza

Hakkari'de koruma altındaki yaban keçisini avlayan bir kişiye 956 bin 619 lira ceza ve tazminat verildi. Doğa Koruma ekipleri olayı tespit etti.

CHP’de İstifa Krizi Derinleşiyor: 100 Üye Ayrıldı

İki CHP meclis üyesi, Ercan Duman ve Mutlu Nak, partilerinden ayrıldıklarını duyurdu. İkili, gelecekteki çalışmalarına AK Parti çatısı altında devam edeceklerini belirtti.